ceturtdiena, 2015. gada 30. aprīlis

Citi "misionāri"
    1990. gados kādā skaistā un lielā pilsētā varēja ieraudzīt kādu "procesu". Kad parādījās kāda jaunā lūgšanas grupā kādā katoļu draudzē, diezgan ātri parādījās tur arī cilvēki, kuri gribēja kļūt par lideriem. Ļoti skaisti dziedāja, no viņu sejām nekad nepazuda smaids, dedzīgi runaja par Dievu. Bet pēc dažiem mēnešiem pazuda. Jau vairs neatnāca uz lūgšanas tikšanām. Nezinu, varbūt bija kāda saruna ar priesteri, kurš bija šīs grupas garīgais vadītājs. Nākamā mēnesī viņus varēja satikt, bet jau citus. Tas nozīmē viņiem jau bija cita ticība, runāja par kādu citu kristietību, par Dieva svētību, kuras pierādījums ir bagātība. Viņi izgaja no katoļu Baznīcas un kļūva par heretiķiem. Kaut gan tālāk ar smaidu, bet ļoti gribēja citus "atgriezt" uz savu ticību. Ja neizdevās, tad vairs neredzēja un nedzirdēja, kaut gan kāds bieži būtu blakus, vai viņus sveicinātu. Skaidrs, viņi neatgriezās, bet pieder kādai grupai,bet kāda ir viņu mācība? Uz ko viņi tic?
    Kāds no priesteriem teica, ka uz katoļu lūgšanas grupām "kāds" sūta cilvēkus, lai viņi kļūtu par lideriem un vēlāk, pēc iespējām, visu grupu izvilktu no Katoliskās Baznīcas un lai dotu viņiem citu ticību. Viens no cilvēkiem saistītiem ar šiem heretiķiem, saka: "Mūsu teoloģija ir ļoti vienkārša, tāda - Jēzus ir kungs." Jūs sapratāt? Atteikties no patiesības un garīgās bagātības katoļu Baznīcā, no pestīšanas, un tajā vietā pieņemt dažus vārdus "izrautus" no svētajiem Rakstiem. Tas ir bezjedzīgi. Ko šiem cilvēkiem viņu jaunie "vadītāji" deva, lai piepildītu tukšumu, to es nezinu.
    Es domāju, ka vienmēr atradās cilvēki, vai kādas grupas, kuras grib aizvietot Evaņģēliju, Baznīcas Tradīciju, atgriešanās nepieciešamību ar kaut ko citu, "modernāko", kas tagad esot "svarīgākais". Ja nav atgriešanās, tad var notikt, ka cilvēciskie centieni ir, rādās, tikai cilvēciskie un svētuma labus augļus nenes. Jāskatās, kādās lietās mēs piedalamies, lai nezaudētu (vismaz) laiku. Bet ja jau piedalījāmies, tad nākamreiz var atteikties. Baznīca ir tāpēc, lai parādītu ceļu pie Dieva un lai ietu pa šo ceļu jau tagad. Un par to jārūpējas, lai tas viss mums neietu garām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru