trešdiena, 2017. gada 28. jūnijs

Kā atrast vietu rožukronim?

Šodien es biju sv. Alberta draudzē un klosterī pie brāļiem. Bija skaists laiks un vajadzēja arī noskaitīt rožukroni. Grūti sēdēt visu dienu, vajag kustēties, taču tuvojas svētceļojums uz Aglonu.
Bet kur lūgties? Vislabāk staigāt zem liepām aiz baznīcas. Nē, tur jau cilvēki sēž un runā. Blakus zakristējai? Arī aizņemts. Beidzot atradu vietu dārzā, kur bija kādi darbi, bet ne šobrīd. Bet saule bija tik stipra un laikam sākās darbi. Tad palika vienīgi vieta no ielas puses.
Troksnis? Nekas. Nekas nevar traucēt rožukronim vai Dieva žēlsirdības kronītim. Jā, Dieva žēlsirdības kronītis... Kādā draudzē ļoti nepareizi skaitīja Dieva žēlsirdības kronīti. Viena kundze man pajautāja, kā pareizi skaitīt šo Kronīti. Es viņai nosaucu mājas lapu, kur ir teksts diezgan labi pārtulkots.
Pēc kādā laikā biju šajā draudzē un klausos, kā skaita kronīti. Pareizi. Bet... tomēr nē. Tika paņemts kronītis, bet - nezin kāpēc - iekšā kaut kas tika ielikts. Ko tas nozīmē? Ka tas nav Dieva žēlsirdības kronītis. Tā ir skaista lūgšana, bet jau cita.
Mēs mācāmies un mācāmies...
Tā ir drusciņ tā, kā ar grāmatu lasīšanu. Kāda kundze lasa tādas, nu... romantiskas grāmatas, tulkotas no dažādām valodām. Ko nozīmē šeit romantiskas? Tas nozīmē, ka deformē cilvēka moralitāti, tikumus nicina, galvu piepilda ar kādām nepatiesām, sliktām un izdomātām lietām. Kā palīdzēt šai kundzei? Pasūtīt sv. Misi. Bet šeit parādas problēmas, dažādas problēmas, par kurām šeit es nestāstīšu. Ir ļoti svarīga šī garīgā un intelektuālā barība, kuru mēs pieņēmam sevī. Vai tā ir patiesība - kā Svēto Rakstu lasīšana, vai tādu grāmatu, kuras mums palīdz redzēt un saprast patiesību. Vai tās ir tādas lietas, kuru lasīšana pēc gadiem ieved cilvēku smagās problēmās, no kurām cilvēks pat negrib atbrīvoties, un tāpēc vajadzīga lūgšana un mīlestība. Tapēc ir vajadzīgi paaicinajumi uz konsekrēto dzīvi, vajag lai jaunekļi un jaunekles ieticētu Dievam un Viņam paļautos 100% klosteros, sevišķi tur, kur ir klauzura un lūgšana, lūgšana, lūgšana...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru