sestdiena, 2015. gada 13. jūnijs

Kam tu esi nācis baznīcā?
    Kam tu esi nācis baznīcā? Dievam? Sev? Citiem? Ja Dievam, tad priecājies, jo taču tu esi kopā ar Dievu. Ja sev, tad tu meklē klusumu un viss tev traucēs. Ja citiem, tad tu esi šeit līdz laikam, kad šie citi nebūs tev vairs pie sirds.
    Ja Jēzus Sirds svētkos tu esi nācis baznīcā sev, tad neatradīsi klusumu, jo ir vairāk cilvēku, nekā parastā dienā. Bet taču Šī Sirds ir atvērta visiem. Ja tu esi atnācis citiem, tad kā sapratīsi, ka Šī Sirds tika pārdūrta arī tavai pestīsanai? Ja tu esi atnācis Dievam, tad tev ir iespēja paskatīties uz Dieva plāniem. Jo Jēzus atklāj savu Sirdi un tās noslēpumus, ne tāpēc, lai mūsu sirdīs būtu drusciņ siltāk un lai mēs labāk jūstos. Jēzus aicina uz vienotību ar savu Sirdi un tā prasa ne tikai sevi padot Dievam, bet visu sabiedrību, visu, kas ir. Tā prasa visu dzīvi, visu realitāti atjaunot Jēzū Kristū. Jēzus Sirdij jābūt vieta sabiedrībā. Arī valsts līmenī un visas pasaules līmenī. Tam jau 1689.gadā tika aicināts Francijas karalis Ludvīgs XIV. Nepaklausība Dievam atnesa sliktus augļus un Francija krita pēc 100 gadiem iznīcināta asiņainajā revolūcijā.
    Tomēr Jēzus Sirds godināšana attīstās un nes labos augļus, gan piem. deviņas mēneša pirmās piektdienas individuālajā līmenī, gan arī draudžu un diecēžu līmenī, kā piemēram uzceltas baznīcas Jēzus Sirds godam un dievkalpojums Jēzus Sirds godam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru