svētdiena, 2015. gada 28. jūnijs

Kā ir labdien latviski?
    Atnāca kāda kundze tad es viņai uz reiz teicu: "Lai ir slavēts Jēzus Kristus!" Bet viņa man atbildēja: "Tikai ne pār slieksni!" Tad es viņai teicu, ka tas ir tikai dēļa gabals pieskrūvēts šajā vietā. Tad viņa pateica nākamo maņticību, kuru diemžēl es aizmirsu. Nu, īstenībā neko neesmu zaudējis. Bet atklāju, kā cilvēks domā un runā. Lūk bija divi teikumi. Viens pēc otrā - maņticība. Kā runāt ar cilvēku, kas ir maņticīgs? Kā uzticēt cilvēkam, kas ir maņticīgs? Maņticība ved cilvēku uz dažādiem dīvainiem rituāliem, kas ļoti tālu no vesela saprata un tas beidzas ar smagiem grēkiem, kuri nicina cilvēka vienotību ar Dievu un ieved ceļā uz elli.
    Polijā ir tāds ciems, kurā pārdod raganas uz slotām, kaut gan ciema nosaukumā ir svētā Katrīna, un ciems varētu tā reklamēties. Ir arī mūķeņu klosteris un to varētu reklamēt. Ir kalni, skaistie meži, svaigs veselīgs gaiss. Un lūk raganas. Vēl vairāk, es kādreiz redzēju šīs vaivodistes (regiona) reklāmu. Tā ir tulkojumā "Svētā Krusta vaivodiste", bet kā Jūs domājat, kādu simbolu izmantoja, lai citiem parādītu regiona specifiku un skaistumu? Vai Svētā Krusta relikvijas un vairāk nekā 1000 gadīgo šī klostera vēsturi? Nu nē. Vai mūķeņu mazo klosterīti? Arī nē. Skaisto dabu? Nē. Jūs varat iedomāties. Kāds ir šo raganu mērķis? Pārdot to un tā nopelnīt naudu. Un tas būtu viss? Dzīves mērķis?
    Bet lūk atnāca nākama kundze. Un es teicu: "Lai ir slavēts Jēzus Kristus!" Un dzirdu: "Tikai ne pār slieksni!" Es nejokoju. Kāpēc labie cilvēki ieiet tādā slazdā?
    Kādreiz kāda kundze stāstīja, ka viņai esot ideāli, ka viņa esot socialiste-idealiste un tam līdzīgas lietas. Bet parādījās viens jautājums: "Ja tu gribēsi pildīt savus ideālus, tev vajadzēs apzāgt citus!" "Nu jā, faktiski..."
    Ne ideālus vajag meklēt, un ne kādas lietas bez nekādas vērtības pirkt, bet vajag sekot Jēzum. Tas, ko tu ar Viņu zaudēsi, ir bez nekādas vērtības. Tas, ko tu ar Viņu atradīsi, nekad nezadēs savu vērtību.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru