svētdiena, 2014. gada 21. decembris

 Mīliet viens otru.
    Pēdējās dienās brīnišķīgi izplātījas mūsu draudzē avīze Mīliet vien otru. Kāpēc? Pirmkārt tāpēc, ka tā ir vislabākā avīze Latvijā. Otrkārt tāpēc, ka atbrauca jaunie misionāri, kuri turpina Signes un Inetas kalpošanu mūsu draudzēs. Šie misionāri atveda jauno Mīliet viens otru numuru un jau dažas reizes staigāja pa ielām un dzīvokļiem, lai evaņģēlizētu un daži cilvēki labprāt pieņēma šo avīzi. Treškārt misionāri mani aicināja reklamēt šo Mīliet... un lūk brāļi un māsas, kuri piedalījās svētajās Misēs, labprāt  un ar lielo sirdi parūpējās par to, lai viņiem pašiem būtu eksemplāri un lai uzdāvinātu tuvākiem, lai citiem sūtītu. Tāda dāvana zem eglītes ir 1000 reizes labāka nekā kādi saldumi un aktuāla vienmēr. Un ceturtkārt tāpēc, ka misionāri vairākumā ir mazi bērni. Jā jā. Tas ir šis brīnums, ka tie, kuri (liekas) ir bezspēcīgie vislabāk evaņģēlizē, jo caur viņiem darbojas Dievs. Mēs visi lieli esam tik gudri, bet Diev visstiprāk darbojas tur, kur ir Viņa brāļi vismazākie!
    Jūs varētu pajautāt: Kāpēc šī avīze ir vislabāka Latvijā? Skatieties, dažreiz lasīju tādu vai citu avīzi. Lasu tekstu, teksts beidzas un saprotu, ka šis tekst bija par neko! Saturs=nulle. Vai cits teksts, kurā tomēr saturs ir=emocijas. Un tā tālāk. Šeit avīze, kuru gatavo katoļi un tulko no vienas valodas uz citu, ļoti nopietni attiecas uz mums lasītājiem. Ir tādi rakstnieki, kuri tieši tā dara un viņu grāmatas var lasīt, jo neievedīs lasītāju krūmos. Un otra lieta, ļoti skaidra, teksti un fotogrāfijas mums palīdz satikties ar citiem. Ar tiem, kuri raksta, ar tiem kuri liecina par sevi, ar tiem, kuriem bija dažādi ceļi, bet atrada šo vislabāko: uz Dievu. Beigu beigās nevaru nepateikt, ka galvenais, ar kuru cilvēks var satikties, kad lasa šo avīzi, ir dzīvais Dievs, kas nesa pestīšanu tik daudziem. Un vēl viena lieta. Nevar tik vienkārši paiet garām, nepārdomāt šos tekstus, nelīdzjust Krustā Sistam, neatvērt savu sirdi žēlsirdīgam Jēzum Viņā Svētbildē, nepadomāt:  kāds es esmu Dieva acīs? un kā es dzīvoju?


* * * 
Aicinu lūgties par misjonāriem visā pasaulē. Ja kāds no Jums gribētu vienu gadu lūgties katru dienu par konkrētu misjonāru (zinās viņa vārdu, uzvārdu un kurā valstī kalpo), lai man raksta uz epastu. Paldies!

 Lūgšana par misionāriem:

Slavēts esi Dievs, par Tavu misionāru liecību.
Tu iedvesi viņu sirdīs apustulisko dedzību,
lai pametot uz visiem laikiem savu ģimeni un dzimteni
dotos uz nepazīstamu zemi sludināt Evanģēliju tiem,
kurus uzskatīja par saviem brāļiem.
Slavēts esi Dievs, par visām žēlastībām kādas izplūda pār tiem cilvēkiem,
caur viņu vārdiem, caur viņu rokām un piemēru.
Viņi veltīja savu dzīvi līdz beigām.
Liec Kungs, lai šī Baznīca, apslacīta ar viņu sviedriem un asinīm,
sasniedz briedumu. Lai dzemdina daudz dēlu un meitu,
kas aizstātu tos, kuri jau aizgājuši no sīs pasaules.
Lai Tavs vārds tiktu pielūgts visā zemē.

Jānis Pāvils II

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru