pirmdiena, 2015. gada 16. marts

Laiks Dieva rokās
    Kaut gan ir Lielais Gavēnis, tomēr laiks skrien. Tas nozīmē, ka ir ko darīt un, kas ir ļoti svarīgs, kur piedalīties labos pasākumos. Un ir tā, ka draudzē palielinājas to cilvēku loks, kuri grib piedalīties. Un palielinājas to cilvēku loks, kuri organizē garīgos pasākumos. Šeit es rakstu par katehētēm un misionāriem. Kā misionāru ir tagad vairāk, tā arī ticu, ka laika gaitā palielināsies katehētu skaits.
    Šī diena man bija daudzu pasākumu un lūgšanu pilnā. Starp citiem bija lūgšana baznīcā un spēles ar bērniem, kuriem misionāri organizē svētā Jāzepa darbnīcu. Tad arī māja bija pilna. Bija tikšanās ar cilvēkiem, kuriem būs bēres ģimenēs. Bija saruna ar katehēti un jaunekli, kura gatavojas Sakramentiem. Bija daudz jautājumu un manas garas atbildes. Bija fiziskais darbs, kā malkas zāģēšana un nēsāšana, teritorijas tīrīšana.
    Un galvēnais - lūgšana. Svētās Mises, breviārs, rožukronis. Un cilvēku lūgšanas dzīves piemērs - gan no Viļakas, gan no Ogres, un dienas laikā lūgšanas ar misionāriem. Kontakts ar misionāriem ir ļoti labs un pateikšu, ka es jūtos ļoti apdāvināts. Es pateicos Dievam par visiem labas gribas cilvēkiem, sevišķi par tiem, kuri visdažādākā veidā atbalsta mūsu draudzes. Aicinu vidējo paaudzi vairāk līdzdarboties ar savu draudzi. Es ceru, ka caur bērniem, caur viņu lūgšanām tas arī notiks.

 *   *   *
Aicinu lūgties par manas provinces kapucīniem misionāriem visā pasaulē. Ja kāds no Jums gribētu vienu gadu lūgties katru dienu par konkrētu misionāru (zinās viņa vārdu, uzvārdu un kurā valstī kalpo), lai man raksta uz epastu. Paldies! 

 Lūgšana par misionāriem 

Slavēts esi Dievs, par Tavu misionāru liecību. Tu iedvesi viņu sirdīs apustulisko dedzību, lai pametot uz visiem laikiem savu ģimeni un dzimteni dotos uz nepazīstamu zemi sludināt Evanģēliju tiem, kurus uzskatīja par saviem brāļiem. Slavēts esi Dievs, par visām žēlastībām kādas izplūda pār tiem cilvēkiem, caur viņu vārdiem, caur viņu rokām un piemēru. Viņi veltīja savu dzīvi līdz beigām. Liec Kungs, lai šī Baznīca, apslacīta ar viņu sviedriem un asinīm, sasniedz briedumu. Lai dzemdina daudz dēlu un meitu, kas aizstātu tos, kuri jau aizgājuši no sīs pasaules. Lai Tavs vārds tiktu pielūgts visā zemē. 

Jānis Pāvils II

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru